Vi går op i kaffe, interesserer os for kaffe, og nørder med kaffe.
Derfor ligger det os meget på sinde at udbrede den gode kaffeoplevelse til alle.

For at skabe de bedste betingelser for den gode kaffeoplevelse er der tre led som er altafgørende.

Kaffebonden er det første led i at skabe den gode kaffeoplevelse. Det er helt afgørende, hvordan bonden dyrker og behandler sin kaffe i hele processen fra dyrkning til salg af bønnerne.

Ristningen af kaffebønnerne er en anden afgørende faktor. Ristningen sker i en gasdrevet tromlerister, hvor ristemesteren kan fremhæve de aromaer og noter, der ønskes i kaffen. Alt afhængig af graden bønnerne bliver ristet, fremhæves forskellige nuancer. Den lysristede, stadig med de fleste smagsnoter intakt, til den mørkristede, hvor det er sødmen, der er tilbage.

Brygningen af den ristede kaffe er det sidste afgørende led i at skabe en god kaffeoplevelse. Her er det baristaen i dig derhjemme, som har en afgørende indflydelse på, hvordan slutresultatet skal være. Det er derfor vigtigt hvilken bryggemetode, du bruger til hvilken kaffe, i forhold til hvilke noter og aromaer, du vil fremhæve.

Baboon Coffee er et kafferisteri, og her gør vi alt, hvad vi kan, for, at fremme det bedste i de udvalgte kaffer, vi har i vores sortiment. Vi køber altid bønner af en god kvalitet, som vi kan stå inde for. Kaffemarkedet er styret af udbud og efterspørgsel, geografiske forhold og kvaliteter, hvorfor vores kaffer ikke er ens prissat.

Selve ristningen tager mellem 9-12 min., og vi sender kaffen til afkøling inden 2. knæk. Det giver en bønne med de smagsnuancer, vi ønsker. I risteprocessen knækker bønnerne ligesom popcorn, dog ikke i samme fysiske grad.

Ristning af kaffe er et håndværk, som vi sætter en ære i hele tiden at dygtiggøre os indenfor. Under hele risterprocessen følger vi kaffebønnes udvikling via forskellige temperaturmålinger og tidsintervaller, og på den måde sikrer vi, at ristningen er ens fra gang til gang. Det er vigtigt at påpege at de forskellige bønner ikke ristes i lige lang tid, og hver bønnesort har egen risteprofil.

Efter bønnerne er ristede, hviler de nogle dage, hvor de får lov af afgasse det meste af den ophobede kultveilte. Herefter håndsorterer vi vores forskellige kaffer på et sorteringsbord. Sorteringen er for at fjerne eventuelle defekter i de ristede bønner, så vi kan levere et produkt, hvor smag og kvalitet er højt prioriteret.

Når bønnerne er håndsorteret, pakker vi det i poser med ventil, så kaffen stadig har mulighed for at komme af med den gas, den afgiver. Vores poser er nøje udvalgt, så du også kan genbruge dem med en zip lukning, og derved holde mest mulig smag i kaffen.

Vi anbefaler generelt at man drikker kaffen hurtigst muligt efter kværning. Vores anbefaling er at have sin egen kværn og så måle af, så man kun kværner til den mængde, man har tænkt sig at brygge.

Vi håber du kan lide smagen i din Baboon Coffee, og har du spørgsmål eller indspark til os, så hører vi meget gerne fra dig.

De bedste kaffe hilsner – Thomas og Christian

0

Start med at skrive, og tryk på Enter for at søge